Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2010

όχι σουπίδια όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές

Χαίρεται και καλή χρονιά ! να είμαστε καλά και του χρόνου, υγεία ευτυχία αγάπη και ότι άλλο επιθυμεί ο καθένας. Έχω την εντύπωση ότι κάτι δεν πάει καλά . Απ' τη μία η αλλαγή του κλίματος ( υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες ), απ' την άλλη ισχυροί άνεμοι πότε βόρειοι και πότε νότιοι και στη μέση εμείς που δε μπορούμε να διασχίσουμε τη πόλη μας ( για το Βαθύ της Σάμου μιλάω) και αναγκαζόμαστε να πάρουμε τα βουνά για να πάμε από το λιμάνι στο Δημαρχείο και το ανάποδο.


Αυτός λοιπόν ο ίδιος καιρός που όπως λένε μερικοί ευθύνεται για τη κατάσταση της πλημμυρισμένης παραλιακής στη πόλη μας, έβγαλε και τα σκουπίδια στις ακτές. Εδώ τίθεται το εύλογο ερώτημα : ο καιρός φταίει που βγήκαν τα σκουπίδια στις παραλίες ή εμείς που κάποια στιγμή τα πετάξαμε στη θάλασσα?
Και προχωρώ λίγο παραπέρα . Σε μία πολιτισμένη κοινωνία το σημαντικότερο πράγμα είναι η καθαριότητα . Τι να τους κάνω τους ωραίους δρόμους , τα πλακόστρωτα σοκάκια τα ωραία φώτα στους δρόμους ή τα παγκάκια για να κάθεται ο επισκέπτης και να αγναντεύει το πέλαγος αν δεν έχω καθαρές θάλασσες και ακτές. Ο τουρίστας θα έρθει στο νησί μας πρώτα απο όλα για να κάνει τα μπάνια του σε καθαρή θάλασσα και να κάνει την ηλιοθεραπεία του σε μία όμορφη παραλία. Χωρίς αυτά΄που είναι τα βασικά δεν υπάρχει λόγος να μας επισκεφτεί κανείς το καλοκαίρι.
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι πρώτον εθελοντικές ομάδες, πολιτιστικοί σύλλογοι και πολίτες να αφιερώσουν 2 ώρες από το χρόνο τους όσο είναι ακόμα νωρίς (πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν) να οργανώσουν εθελοντικούς καθαρισμούς των παραλιών. Και δεύτερον να φροντίζουμε όλοι μας να μη πετάμε σκουπίδια και πλαστικά σε θάλασσες και ακτές.

3 σχόλια:

DINOS TZORTZOGLOU είπε...

Καλή χρονιά γείτονα!
Ας ρίξω μια ιδέα...
Ας μαζευτούμε μια παρέα ... bloggers και ας διαθέσουμε μια Κυριακή σε μια παραλία!
Ας ακολουθήσει ουζάκι!!
Θα προτιμούσα κάποια σχετικά απομονωμένη! (Τη Γάγκου υποθέτω θα την καθαρίσουν....)
Οργάνωσέ το...
(Δεν χρειάζεται δημοσιότητα...)

ΝΕΦΕΛΕΣ είπε...

Καλημερα και καλη χρονια και απο εμας, Μεσα και μεις στη προταση του Ντινου,Θαμαι Σαμο το 10 ημερο 23/4 με 02/05 αν σας βολευει ειμαι και γω μαζι.
Ναστε καλα

GIANT είπε...

μπράβο παιδιά ! μου αρέσει και η ιδέα σας και η χρονική στιγμή (24 Ιανουαρίου για να είμαι συγκεκριμένος ) .... μου αρέσει και το ουζάκι !!!!
για το ποια παραλία ρίξτε καμία ιδέα !!! δεν έχω πρόβλημα :):)